TMG Channel

Logic games - logikai játékok

Portal

A most következő játék egy picikét kilóg a sorból, hiszen nem időgazdálkodós játékról van szó (sokkal inkább "időrabló" játékról), szimplán csak ügyességi-logikai játékról. Ez pedig nem más mint a Portal. :) Nagyon sok koncentrációt és gondolkodást követel, de meghálálja, hihetetlenül büszke leszel magadra ha sikerül végigvinned! :) A történetszál ott kezdődik, hogy egy hölgy, Chell képében felébredünk egy kis laborban. Egy robothang beszél hozzánk és arra utasít, hogy különböző tesztkamrákon áthaladva logikai feladatokat hajtsunk végre.
A teljes történet ITT olvasható.
19 + 1 fő pálya van, utána pedig 6db bónuszpálya amik a 13-14-15-16-17-18 pályák (jóval)nehezített változatai. A bénázásaimat igyekeztem kivágni, hogy ne legyenek túlnyújtottak az epizódok, a bónuszpályáknál viszont benne hagytam (kivéve a 18ast), hogy lássátok hogy is megy ez. :)

Portal 2

Újabb "időrabló" játék következik, ami nem más mint a korábbi folytatása, a Portal2. Nem ért véget a történet ott, ahol hittük, GLaDOS nagyon is él, és hamarosan találkozhatunk vele. Új történetünk ott kezdődik, hogy egy szobában vagyunk. Elvégezzünk a mindennapi rutinunkat kis gyakorlatokkal kiegészítve (ez a tutorial) majd lefekszünk pihenni. Mikor ismét magunkhoz térünk, már nem ugyan az a világ fogad minket. Egy robot (Wheatley) jön értünk aki jelzi, hogy menekülnünk kell és ő ebben segíteni fog. Érdekesség, hogy a játék egy részében a segítségünk voltaképpen egy "krumpli" lesz. :)
A teljes történet ITT olvasható.
10 fejezetből (chapter) áll a történet, utána 8 kis extrát nézhetünk végig, amiből az egyik egy játszható demó.

Portal Stories: Mel

A harmadikként megalkotott "Portal" történet az előző kettő között játszódik és egy másik hölgy, Mel karakterével vihetjük végig egészen a kezdetektől. Mel 1952ben érkezett tesztalanyként az Aperture Science-hez, Követve az utasításokat egy kamrában helyezkedik el ahol azt az ígéretet kapja, hogy néhány perc vagy óra múlva felébresztik és kezdődhet a tesztelés. Mel évtizedek múlva tér magához, a laborok lerombolva és az egész kísérleti telep megsemmisülni látszik. Egyetlen segítsége egy hang aki eleinte Cave Johnssonnak adja ki magát majd később bevallja, hogy ő egy "core" és segít nekünk kijutni onnan. Újabb hatalmas ellenfelünk ezúttal nem GLaDOS (hiszen ő megsemmisült az első részben, itt éppen építi újra magát) hanem egy biztonsági robot: AEGIS. Amikor sikerül megszöknünk a végén az indítja be azt a láncreakciós amitől Chell újra feléled GLaDOS foglyaként a második részben. :)
A teljes történet ITT olvasható.
5 fejezetből (chapter) áll a történet.

Bridge Constructor Portal

Mivel a Valve nem szeretett volna 3. részt csinálni a méltán híres Portal játékhoz, ezért a rajongók készítettek hozzá folytatásokat. Ezek egyike a Portal Bridge Constructor is. Erősen logikai indíttatású, türelmet és kitartást igényel, jó szemet és technikai érzéket. Némelyik pálya viszonylag könnyű, de vannak nagyon nehezek is. :) Elég sokat bénázok, ezért elnézést kérek. ^^"
Pályák száma: 60
Bónuszpályák száma: 0 (de a pályákat végig lehet csinálta sok teszt autoval plussz achievementekért)
Fokozatok: csak egy fokozat van

Rime

Miután a hajója összetörik a hatalmas viharban, egy fiatal fiú tér magához egy titokzatos sziget meleg tengerpartján. Eltekintve néhány barátságos állattól, az életnek semmi nyoma, a szigeten viszont mindenfelé fellelhetőek egy régen kihalt civilizáció nyomai. Az eszére, és akaratára támaszkodva, a fiúnak kell felfedezni a szigetet, és megfejteni a titkait - titkokat, amelyek mélyebb igazságokhoz vezetnek.

_

_

_

_

_